четвъртък, 19 ноември 2020 г.

С тази молитва се молят в Преображенския манастир, Бог да ни спаси от Ковид- 19

 Преображенски манастир - Велико Търново - Peika.bg

В Преображенския манастир край Велико Търново монасите се молят за изцеление от страшната зараза, сподели игуменът отец Георги. 

Той допълни, че в обителта той и останалите духовници четат в определени дни и молитва срещу пандемията, която специално е била съчинена през март от двама гръцки духовници. Религиозното писание още тогава е било разпространено до всички храмове в целия християнски свят. 

“Господи, Боже наш, Който си богат в милостта и чрез Твоето мъдро грижовно предводителство, направляваш нашия живот, чуй нашата молитва, приеми нашето покаяние за греховете, спри новата инфекциозна болест (новата епидемия), както спря наказанието на Твоя народ по времето на цар Давид. Ти, Който си Лекар на нашите души и тела, дарувай изцеление на заболелите, изправи ги бързо от леглото на страданието, за да Те славят, Спасителю Милостиви, здравите покровителствай от всякаква болест. Благослови, укрепи и пази, Господи, с Твоята благодат, всички с човеколюбива и жертвена любов, опази болните в техните къщи и болници. Отдалечи цялата болест и страдание от народа и ни научи да ценим живота и здравето като Твои дарове. Дари ни, Боже, Твоя мир и изпълни нашите сърца с неотстъпна вяра в Твоята закрила, в надежда с Твоята помощ и в любов към Тебе и ближния. Защото Твои са помилването и нашето спасение, Боже наш, и на тебе слава отдаваме, на Отца и Сина и Светия дух, сега и винаги и во веки-веков. Амин!”

Новините от днес и със задна дата