неделя, 29 ноември 2020 г.

Обвиненият за смъртта на Марадона с важно разкритие за лечението на легендата

  

Лекарят на Диего Марадона и един от най-близките му хора Леополдо Луке заяви, че не се смята за виновен за смъртта на легендата, въпреки че вече е заподозрян в евентуално убийство. Докторът твърди, че медицинският екип в къщата на Дон Диего не е бил там с готовност да предотвратява инфаркт.

"Направихме всичко, което можахме. Не вярвам, че някой е виновен за това", сподели лекарят пред репортери и изрази готовност да сътрудничи на разследването.

Според Луке медицинският екип, който е бил в къщата на Дон Диего, е бил ангажиран с лечението на алкохолната му зависимост.

"Тяхната работа беше да се уверят, че той си пие хапчетата и не пие, а не да предотвратяват инфаркт", добави Луке и подчерта, че операцията на мозъка заради субдурален хематом, която Марадона претърпя на 3 ноември "няма нищо общо със смъртта му".

"Удължих хоспитализацията, доколкото можах", отрече лекарят преждевременно изписване на легендата от болницата и добави, че Марадона е страдал от силна абстиненция и би било безполезно да бъде преместен в обикновена болница. Легендата пък не е искал да бъде настанен отново в рехабилитационен център.

Местната информационна агенция Telam публикува твърденията на две лица от обслужващия персонал на Марадона, които твърдят, че дни преди смъртта си, 60-годишният бивш футболист е побеснял при разговор с личния си лекар Леополдо Луке (двамата на снимката).

Свидетелите твърдят, че Марадона е повишил тон, избутал е събеседника си, а накрая го е уволнил.

Припомняме, че Луке беше човекът, който ръководеше последния престой в болница на Марадона, когато Дон Диего бе приет заради дехидратация, а по-късно опериран от хематом в мозъка.

Тогава Луке го предупреди публично, че трябва да избягва силното вълнение и в никакъв случай да не пие алкохол, тъй като комбинацията му с лекарствата за възстановяване след хирургическата интервенция, може да го убие и вероятно нарушаване на лекарското предписание е възможната причина за спора им.

Данни за кавга между Марадона и доктор Луке има и в показанията на готвачката на Марадона Милагрос Родригес която потвърди, че го е чувала да се кара с различни хора в последните дни от живота си.

 

Новините от днес и със задна дата