четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Защо в Чили нямат морски курорти

 

Чили е държава в Южна Америка на Тихия океан. Плажната ивица на Чили се простира на стотици километри, но многобройни курорти като Мексико, Куба, Доминиканската република или Турция няма наблизо.

В океана на Чили туристите и местните жители не плуват. Това е изключително опасно.
Чили е южна страна, където всеки сорт грозде се чувства чудесно. Тази република е водещият производител на вино в света. Има отличен климат за винопроизводство. Но за туристите, които биха се къпали в Тихия океан, това със сигурност не може да се каже.

Северът и югът на страната са надарени с мек климат, там винаги има топло време. Изглежда, че в такава дълга държава със сигурност трябва да има курортна крайбрежна зона с дълги плажове. Но в Чили няма такива курорти.

Защо никой не иска да плува в океана, докато е в Чили? Факт е, че край бреговете на Чили има най-силното океанско течение на Земята, което за броени секунди може да те отнесе в открития океан, но няма да се получи от само себе си.

Но това е половината от проблемите, водата в океана не надвишава плюс петнадесет градуса през цялата година и е ужасно студено за плуващи туристи. Такива условия за къпане няма да привлекат никого. Дори при силна жега хората могат само да се потопят в океана, за да се освежат и веднага да излязат на брега.

В тази връзка чилийците са принудени да строят басейни точно на брега, за да привличат поне по някакъв начин туристите и да смекчат неудобствата на ледената вода в океана./pochivka.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата