петък, 20 ноември 2020 г.

Учителка на 45 г. почина от COVID-19

 Учителка на 45 г. почина от COVID-19 

Учителка на 45-годишна възраст, преподавател в училище в община Рудозем, е починала след заразяване с коронавирус, предаде БНР.

20 дни продължила борбата ѝ със заразната болест. Тя е била в болница, но усилията на лекарите не помогнали да я спасят от смъртта. Учителката не е имала други заболявания. 

Новината беше потвърдена и от РЗИ-Смолян, които написаха следното в съобщение на сайта си:

"Двама позитивни на коронавирус починаха в болниците в Смолян и Мадан – жена на 45г., преподавател от училище в община Рудозем, и мъж на 83г. от община Мадан, с придружаващо сърдечно заболяване. Изказваме съболезнования на близките им".

От РЗИ-Смолян съобщават още, че новите случаи на Ковид-19 в областта, регистрирани през последното денонощие, са 13. Те са на възраст от 41 до 85г. от общините: Смолян – 6; Девин и Златоград – по 2; Борино, Доспат и Рудозем – по 1.  Излекуваните лица в областта са 34.

Петима са хоспитализирани – четирима в областната болница и един в МБАЛ-Мадан. Останалите са на домашно лечение и 14 дневна карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

При направен скрининг в  Дома за стари хора в с. Фатово и след взети проби за ПСР тест позитивни са потребител, поставен в изолация, и служител, който се лекува в дома. На останалите потребители и служители предстои да бъдат направени ПСР тестове.

Новините от днес и със задна дата