четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Експерти описаха признаците на К-19 при асимптоматичните хора

 

Пациенти, които случайно са разбрали, че са били болни или страдат от коронавирус, са описали симптомите на заболяването.

Така наречените асимптоматични пациенти, дори в пика на болестта, не са имали кашлица, хрема или висока температура.

Лекарите смятат това "междинно състояние" за доста сериозно и предполагат, че то може да има своите последици в бъдеще. Последните данни показват, че до половината от всички пациенти имат коронавирус със замъглена клинична картина или пълното ѝ отсъствие.

По правило такива пациенти се разделят на две групи: тези, които са преминали теста и са разбрали, че вече са претърпели болестта, и тези, които се е наложило да се тестват и се е оказало, че в този момент страдат от коронавирус.

Тези пациенти изобщо не усещат никакви признаци на заболяването, но ако по-задълбочено се разгледат, те са усетили силна умора и главоболие.

В същото време лекарите предупреждават, че най-голямата опасност за безсимптомните хора е, че те са "супер-разпространители" на болестта, без дори да знаят, заразявайки другите. Децата най-често са такива.

Експертите обаче уверяват, че няма абсолютно асимптоматичен преносител и жителите на големите градове могат по навик да объркат симптом на заболяването с хронична умора, стрес, отпадналост и да свържат главоболието не с болестта, а с прекомерна умора.

Повечето лекари са съгласни, че липсата на симптоми при коронавирус също е хронично състояние, тъй като нормалната имунна система се бори с вируса, като иска да го унищожи възможно най-бързо.

И ако няма реакция, тогава болестта определено ще се прояви по-късно, тъй като все още има патогени в тялото.

Вирусолозите също вярват, че положителен резултат за COVID-19 и липсата на признаци на заболяването едновременно могат да показват, че има възпалителен процес в организма и човекът е болен от нещо друго.

И тези заболявания също трябва да могат да се диагностицират правилно и навреме.

Освен това хората, прекарали коронавирусна инфекция, са се оплакали от необичайните последици от болестта, които не са в официалните списъци. Някои пациенти се оплаквали от усещане за парене в краката, сърдечни проблеми и необясними проблеми с паметта. /zdrave.to

Новините от днес и със задна дата