сряда, 2 септември 2020 г.

Бургазлии отсвириха протеста на площада

  

Докато площадът на „Дондуков“ и Народното събрание се превърна в бойно поле днес – с летящи павета и националните телевизии излъчваха новини с анонси на започващи протести в различни точки на страната, Бургас си остана оазис на тишина и спокойствие.

Тази вечер липсват дори и обичайните 15-20 човека около лидера им Асен Бонджев, превърнал се през последния месец в лицето на малобройното протестърско движение в морския град, пише "Флагман".
Кадърът е направен точно в 18:01 ч. – от площад „Атанас Сиреков“ пред Община Бургас, където за този час бе обявен антиправителствен митинг, с организатор Обединение Демократична България. 

Уведомлението с разрешение бе разписан вчера от общинската власт. Митингът бе анонсиран и с фейсбук събитие. Около 18:10 ч. откъм хотел „България“ се зададоха общинският съветник от ДСБ Иво Баев, общественикът-краевед Митко Иванов и още двама млади мъже. 

Иванов държеше два трикольора, а адв. Баев, който е областен лидер на ДСБ и председател на Постоянната комисия по правни въпроси в Общинския съвет, носеше в ръце знамето на Европейския съюз.

Към 18:15 ч. мъжете се установиха под един от двата лампиона пред кметството. Около тях към момента, 18:25 ч. има не повече от 15 човека, част от които са журналисти и случайно преминаващи граждани.

Новините от днес и със задна дата