сряда, 2 септември 2020 г.

Извънредно: Закопчаха лидера на "Възраждане"

 Извънредно: Закопчаха лидера на "Възраждане" - 0 

Задържан е лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, съобщи БГНЕС. По-рано днес от СДВР съобщиха, че партията е свързана с днешните ексцесии, при които имаше 35 задържани. 

„Много голяма част от тях са от една политическа партия, на която прокуратурата поиска заличаване, и са с множество криминални регистрации. От 35 човека задържани, 30 са с криминални регистрации за всякакъв вид престъпления от цялата палитра на Наказателния кодекс. 

Смея да твърдя, че днес българската полиция застана на страната на законно установения конституционен ред“, категоричен беше директорът на СДВР Георги Хаджиев.

"Над 27 полицаи са пострадали, оказана им е помощ в болници, а на над 100 им е оказана помощ на място заради използването на лютив спрей от лица с противогази. Кой мирен гражданин отива на протест с противогаз и маска?", попита риторично директорът на СДВР.

Комисар Георги Хаджиев каза още, че срещу полицаите са използвани метални пръти, дървени колове, камъни и павета.

"Задържаните над 35 души са отведени в районните управления в София. Днес българската полиция застана на законно установения конституционен ред. Не позволихме да пострадат невинни и мирни граждани. Българските полицаи доказаха, че ние сме на страната на реда. Искам да благодаря на колегите, които понесоха огромна агресия, както и на представителите на медиите, които отразяваха коректно и реално действията на полицията и на протестиращите. Така дадоха възможност и на обществото да стане свидетел на събитията, които се случиха пред сградата на Народното събрание", каза още шефът на столичната полиция.

.

Новините от днес и със задна дата