петък, 4 септември 2020 г.

Примката около Каплата се затяга, ето какво се случва в съда днес ВИДЕО

  

По искане на шефа на Районното управление на полицията в Дупница Борислав Динев, съдия Маргарита Алексиева е разрешила на Васил Капланов-Каплата да бъде отворено криминално досие, за което се изисква да му бъдат снети отпечатъци и да бъде сниман, съобщава struma.bg.

До крайната мярка се стига, след като при задържането си Капланов е направил писмен отказ да му бъдат снети отпечатъци по канален ред и се наложило съдът да издаде разрешение. Вече втори час тече заседанието за определяне на мярката за неотклонение на Каплата, обвинен в закана за убийство.Защитата му представи пред съда съдебни експертизи за здравословното състояние на родителите на задържания, ученическа карта и студентска книжка. 

Пред съда днес се яви и личният стоматолог на Капланов, който заяви пред магистратите, че пациентът страда от тежка форма на парадонтоза и се налага оперативно лечение, за да се предотврати загуба на зъби. Двамата адвокати на Капланов искат да не бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража” на клиента им, за да може той да се грижи за родителите си и двете деца, както и за здравословното си състояние. 

Наблюдаващият прокурор А. Стоева е категорична, че Капланов трябва да остане зад решетките, за да не извърши друго престъпление. 

На 1 септември късно вечерта бе извършен вторият арест на Васил Капланов. Този път обвинението е, че докато е бил под домашен арест, е заплашвал с убийство председателя на мотоклуб “Неразделни Братя” в Дупница Димитър Недев. Каплата е отведен в ареста в Кюстендил.

Новините от днес и със задна дата