Полицията в Милано арестува 60-годишния българин Митко Колев Мишев. Италианската полиция съобщи, че мъжът бил издирван по искане на съда във Враца, тъй като е осъден за убийството през 2005 г. на жената, с която живеел на съпружески начала, предава "24 часа".

То било предизвикано по особено жесток начин, тъй като след като я измъчвал, Мишев я ритал и удрял с юмруци.

Бил осъден на 18 г. затвор, но през 2019 г. се възползвал от поставянето му при алтернативни мерки за задържане, за да избяга. Бил търсен от полицаите на цяла Европа.

Службата за сътрудничество между европейските полиции информирала следователите от Милано, че българинът можел да прекара няколко дни в града и че много вероятно шофира джип с български номер.

В непрекъснато сътрудничество с българските власти на 27 август сутринта италианската полиция успяла да го засече на улица "Турати" в Милано.

Той бил изненадан от спрелите го полицаи и не оказал съпротива при арестуването.

Веднага щом бил отведен в полицейския участък, Мишев поискал чрез българското консулство да бъдат информирани роднините му за задържането.



След това бил отведен в затвора "Сан Виторе". Сега ще очаква решението на Апелативния съд в Милано по съдебната процедура за екстрадирането му в България.