неделя, 5 юли 2020 г.

Съпругата на загиналия полицейски шеф сякаш е предчувствала трагедията

Стихотворение, публикувано от съпругата на главен инспектор Станислав Станчев, който загина в тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“, кара хората да настръхват, пише Глас бг. Само преди 4 дни жената, която в момента се бори за живота си, буквално е пророкувала трагедията. Стиховете са на Добромир Банев и са пропити с толкова тъга и усещане за безнадеждност, че естествено идва един въпрос на ум: Предчувствала ли е Кремена Станчева предстоящата трагедия?
В понеделник ще е късно
Ах, колко мъка има по света.
Едни се раждат, други се разделят, а трети са на прага на смъртта, сбогуват се с последната неделя.
Децата като люляци цъфтят, а люляците бързо прецъфтяват...
По път поемат, стигат кръстопът, целуват, мразят, после съжаляват.
И в този непрестанен кръговрат все не преставаме да бъдем лоши.
Делим се с брадви, както брата с брат, а чувствата изхвърляме във кошчето.
Едни се любят, повечето не.
Неделята е истински коварна, пред нея всички сме на колене – от прашна София до синя Варна.
Преди да цъфне люлякът, преди ръка невинна цвят да си откъсне, моли се! Яж! Обичай! Не съди!
Защото в понеделник ще е късно.

Добромир Банев
Автомобилът, в който е пътувало семейството, беше пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен. Инцидентът е станал малко след 17 часа край бензиностанция до пътен възел „Каспичан“ в посока Шумен. Румънският автобус „Сетра“ е излязъл от бензиностанцията и се е включил в магистралата, без да изчака лекия автомобил „Рено“ на главния път.
Колата не е имала шанс да избегне автобуса и е последвал жесток удар. На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ.
42-годишният Станислав Станчев е загинал на място, а 36-годишната му съпруга и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ – Шумен. Те са настанени в интензивното отделение с опасност за живота. Трагичната новина за смъртта на главен инспектор Станислав Станчев, който имаше безупречна репутация на полицай-професионалист, ерудиран и добър човек, потресе колегите му от Русе, както и жителите на Ветово.
Той бе назначен за началник на РУ-Ветово на 12 февруари 2018 г., като преди това е бил началник на група „Криминална полиция“ към РУ-Ветово.

Новините от днес и със задна дата