събота, 2 май 2020 г.

69- годишен на хемодиализа и със сърдечна недостатъчност, успешно излекуван от COVID-19

Пенсионерът Николай смая цяла България с историята как е победил COVID-19 - 0
Пенсионер на 69 години с придружаващи заболявания се излекува от коронавирус. Той е бил хоспитализиран в частна болница в София през последните 3 седмици, информира "Канал 3".
Никола Петков е на хемодиализа всяка седмица. Медиците предполагат, че той е бил контактен на заразен шофьор на линейка. Освен от бъбречна, Никола страда и от тежка сърдечна недостатъчност, придружена с постоянна аритмия. Комбинацията от тези заболявания и коронавируса го поставят в животозастрашаваща ситуация.
„Аз вярвах на екипа, самата организация те караше да вярваш, че ще се случи излекуването“, споделя той.
Пулмологът д-р Диана Лекова призна, че симптомите на пациента били плашещи.
„Никола се влошаваше много сериозно, вдигна температура. Снимката му е с двустранна тежка бронхопневмония и, честно казано, ние бяхме най-притеснени за него”.

Проф. Иво Петров сензационно: След 20-30 дни епидемия няма да има никъде по света В началото на лечението му лекарите се въздържат от прогнози. Притесненията им са свързани с това, че при неговия случай е можело да се стигне до механична вентилация.
"И в един момент Никола започна да се стабилизира, започна да му спада температурата, започна да намалява кислородните нужди”, отбеляза д-р Лекова.

Новините от днес и със задна дата