понеделник, 20 април 2020 г.

Лъчезар Иванов: Синът ми от първия ми брак е избягалият младеж от катастрофата с Милен Цветков

Лъчезар Иванов: Синът ми от първия ми брак е избягалият младеж от катастрофата с Милен Цветков
Стана ясно кой е третият младеж от катастрофата с Милен Цветков, съобщават от novini.bg.

Припомняме, вчера известният водещ беше пометен и почина на път за болницата от дрогирания 22-годишен Кристиан Николов. В колата с Кристиан са били още неговата приятелка и младеж, който избяга от местопроизшествието. Депутатът от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов даде интервю за Пик и призна, че избягалият младеж е неговият син от първия му брак - Георги. Ето какво каза народният представител: - Д-р Иванов, вярно ли е, че вашият син се е возил в колата заедно с убиеца на Милен Цветков - Кристиан Николов?

- Да, така е, ужасно е, но е истина. Аз самият съм в шок, защото научих буквално преди малко. Обадиха ми се от полицията, че сам е дошъл да свидетелства, след като първоначално е избягал и е бил в шок. Първо искам да изкажа съболезнованията си към близките и семейството на Милен Цветков. Страхотен журналист и човек. Искам да кажа на близките му, че мислено съм в тях в този ужасяващ момент. Трагедията е такава, че думите са слаби да я опишат.

Аз съм разведен от повече от 10 години. И до днес водя съдебни дела с бившата ми съпруга за нашия син, който живя и отрасна при нея. Той не живее с мен, чуваме се веднъж или два пъти годишно на рождени дни. Ако той се сети да ми честити рождения ден, разбира се... Не поддържаме никаква връзка. Това, разбира се, не ме оправдава, аз осъзнавам своята морална вина. 

- Каква е вашата вина?

- Най-малкото, че не съм положил достатъчно грижи синът ми да не попада в такава приятелска среда, да общува с такива хора.

- А той бил ли е дрогиран, както Кристиян?

- Синът ми е спортист, културист. Не го допускам. Най-малкото, ако е бил дрогиран, е нямало да има сили да избяга от катастрофата.

- А защо е избягал?

- Не знам, и на мен ми е невероятно. Сигурно се е уплашил.

- Ще ходите ли в полицията да го видите?

- Не, няма да отида. Настоявам към него да се постъпи с цялата строгост на закона. Ако се прецени, че има някаква вина, да бъде наказан. Независимо кой е баща му.

- Защо ни потърсихте?

- За да се избегнат всякакви спекулации и внушения, че нещо се прикрива, понеже е син на депутат от ГЕРБ. Обадих ви се веднага след като научих. Искам да има пълна прозрачност, еднаква справедливост за всички. Държа аз първи, лично, да уведомя обществото, че става дума за моя син и никой от властта не прикрива нищо заради мен. Бащата да говори и да поеме удара - така е най-честно...

Новините от днес и със задна дата