петък, 24 април 2020 г.

Италианска фабрика въведе светофари за тоалетната

Симоне Мела никога не е предполагал, че ще трябва да гледа светофар дали може да отиде до тоалетната, докато е на работа във фабриката си в Умбрия. Това вече се приема за нормално в света на коронавируса и той се смята за щастливец, предаде Ройтерс.

Само 200 от 800-те души във фабриката за хладилни витрини са върнати на работа. Дейността ѝ е подновена, но с комбинация от нововъведения, някои от които са остроумни, а други направо високотехнологични. Очертани са например пътеки за ходене, така че да се навлиза минимално в чуждо работно пространство.

Светофарите пред тоалетните са за по-голяма безопасност, за да няма струпване.

Специална апликация за телефон и стикер на дрехата предупреждават работниците, ако нарушат дистанцията. Те не ги приемат като следене, а като грижа за здравето им. С апликацията се проследяват и контактите, в случай на положителен резултат за новия коронавирус.

Ръководството на фабриката се старае да осигури по-безопасна среда, защото вирусът няма да си отиде за седмици. Освен това се проверява температурата на влизащите в сградата, сложени са прегради от плексиглас между работните места от кръста нагоре, така че хората още да могат да си подават материали и да разговарят

Новините от днес и със задна дата