понеделник, 20 април 2020 г.

Скандално: Ето с какви пари е бил купен джипът, убил Милен Цветков

Джипът, който причини тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, най-вероятно е бил купен със средства, усвоени по европейски програми. Това стана ясно от информацията, съобщена от БНТ. Според информацията, автомобилът, шофиран от 22-годишния Кристиан Николов, е собственост на фирмата на неговата майка – Десислава Пешева, а младежът получил возилото като подарък за своя абитуриентски бал.
Фирмата не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но въпреки това е усвоила половин милион лева средства по европейски програми. Майката на водача на джипа-убиец пък е съдружник на Миню Стайков и управлява компанията му за винопроизводство в Карнобат. Започва проверка на всичките ѝ финансови активи.
По-рано стана ясно, че във видео, заснето година по-рано и качено в онлайн платформа за видеосподеляне, се вижда как автомобилът, причинил катастрофата, преминава на червен светофар на ключово кръстовище в района на НДК.
Трагичният инцидент, в който загина журналиста Милен Цветков, стана снощи малко след 18 ч., на кръстовище в столичния квартал "Хладилника", близо до голям търговски център. Милен Цветков е издъхнал в линейката на път към "Пирогов".

Делото за катастрофата е взето под наблюдение на Апелативна прокуратура-София и под специален надзор на Върховната касационна прокуратура, по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. Очаква се до часове на 22-годишният Кристиан Николов да бъде повдигнато обвинение. Според наши източници, той ще бъде задържан за 72 часа и ще се иска постоянен арест.

Новините от днес и със задна дата