четвъртък, 30 април 2020 г.

Руският премиер Михаил Мишустин е заразен с коронавирус

Руският премиер Михаил Мишустин обяви, че се е заразил с новия коронавирус, предаде ТАСС.

Току-що стана известно, че тестовете, които направих за коронавируса, са дали положителен резултат, заяви Мишустин по време на видеовръзка с руския президент Владимир Путин.

Президентът от своя страна пожела на Мишустин скоро да се възстанови.

Мишустин заяви, че ще самоизолира. Той ще контактува с министрите по телефона и видеовръзки. Правителството ще продължи да работи както и до сега. 

Мишустин е предложил за свой заместник Андрей Белоусов по време на болестта. 

"Правителството ще продължи да работи както обикновено. Планирам да бъда в активен контакт по телефон и видео по всички основни въпроси. Като временно предлагам кандидатурата на първия вицепремиер Андрей Ремович Белоусов", каза премиерът в телефонен разговор с президента Владимир Путин. 

Президентът на Русия е казал, че това може да се случи на всеки. "Вие сте активен човек, искам да Ви благодаря за работата до сега. Вие и членовете на правителството, колегите от администрацията на президента, безусловно се намирате в зоната на особен риск", заяви президентът на Русия.

Путин изрази надежда, че министър-председателя ще бъде в добра работна форма и ще взема активно участие при изработване на решенията на правителството за гражданите, икономиката, и пострадалите отрасли. Без Вашето окончателно мнение и решение няма да се взимат решения, заяви Путин.

В Русия има 106 498 случая на зараза и 1073 смъртни случая, свързани със заразата с новия коронавирус.

Днес Мишустин призова сънародниците си да си останат по домовете и да спазват необходимите мерки за безопасност, за да не се разпространява още повече инфекцията. Той прикани сънародниците си да се отнасят максимално сериозно към коронавируса и болестта, която той причинява.

Новините от днес и със задна дата