сряда, 22 април 2020 г.

Спътникът на Кристиан във фаталния джип: Искаха да лъжесвидетелствам


Георги Иванов - син на депутата Лъчезар Иванов, направи първи коментар на катастрофата, при която загина Милен Цветков. 24-годишният мъж е един от двамата спътници на Кристиан Николов, когато шофираният от него джип отнася с висока скорост спрялата на светофара кола на журналиста.

"Искаха да подписвам показания срещу Кристиан, който е мой приятел. Показания, които са лъжесвидетелства. Приложиха ми физически тормоз. Аз няма как да казвам неща, които не съм видял. Аз доброволно съм се явил в СДВР, за да помогна", заяви пред bTV Георги Иванов и допълни: "Искат да го обвиня във вземане на наркотици и всички тези глупости, които се изписаха" .

Той беше задържан в полицията за 24 часа, след като е избягал от мястото на инцидента. Ден по-късно се предава в полицията. Казва, че не помни нищо от фаталния удар.

"В момента под този стрес това, което мога да ви кажа, е, че единственото, което си спомням, е ударът и нищо друго. Не мога да ви кажа какво се случи, защото си гледах в телефона и нещото, което видях, е въздушната възглавница в главата ми", разказа още Георги.

Срещу него и другия спътник на Кристиан в колата - Симона Цанкова, разследващите са събрали данни за извършено и от тях престъпление - затаяване на истината.

Новините от днес и със задна дата