понеделник, 20 април 2020 г.

22-годишният Кристиан вече е обвиняем за смъртта на Милен Цветков

Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на 22-годишния Кристиан Николов за смъртта на журналиста Милен Цветков и го остави за 72 часа в ареста, съобщиха от държавното обвинение.

Младежът е обвиняем за това, че около 18 часа на 19 април е предизвикал пътно-транспортно произшествие в района на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" и е причинил смъртта на Милен Цветков, чийто автомобил Subaru Forester е бил спрял на червен сигнал на светофарната уредба.

Кристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин . Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. По закон за това престъпление, предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 15 години, а при особено тежки случаи - до 20 години.

От справка на отдел „Пътна полиция“ към СДВР е установено, че обвиняемият е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

В хода на разследването е установено още, че джипът "Ауди", управляван от младежа, е собственост на търговско дружество със собственик Десислава Николова - майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на джипа.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

По неофициална информация Кристиан Николов не е давал обяснения пред разследващите. Още не се е видял и с адвокат, който ще го защитава.

Новините от днес и със задна дата