събота, 18 април 2020 г.

Кметът на Созопол със скандални разкрития за придошлите от огнището на К-19 гости

Кметът на Созопол със скандални разкрития за придошлите от огнището на К-19 гости  - 0
Десетки автомобили със софийска регистрация са преминали през КПП-тата на Община Созопол с посочена причина в декларацията - притежание на имот. Кметът на града Тихомир Янакиев определи ситуацията като обезпокоителна.
До влизането в сила на забраната за ненапускане на София през пропускателните пунктове морската община са преминали 80 автомобила, каза Тихомир Янакиев.
“Наистина има доста присъстващи външни хора на територията на община Созопол и по-специално на територията на града Созопол и Черноморието и вилните зони на област Червенка, Буджака, а и доста повече, които са заминали всъщност надолу към Лозенец, Синеморец нататък.
С най-голямо удоволствие бихме посрещнали всички желаещи да бъдат гости на община Созопол като цяло, но след като падне извънредното положение и след като премине тази епидемия“, обясни той пред БНР.

Тихомир Янакиев посочи, че от новодошлите не спазват превантивните мерки като носене на маски и ограничаване на движението навън. А от репортаж с вчерашна дата, стана ясно, че местните жители не гледат с добро око на този произвол и се плашат.

Новините от днес и със задна дата