четвъртък, 12 март 2020 г.

Осигурени са електронни дистанционни термометри за всички бургаски училища и детски градини


Община Бургас осигури електронни дистанционни термометри за всичките 49 училища и 33 детски градини на своя територия. Директорите са инструктирани да измерват с тях температурата на децата при влизането в учебните заведения и в класните стаи. Няма да бъдат допускани деца, които имат дори и най-малките симптоми за настинка или грип. Осигурените термометри са достатъчно за всички входове на учебните заведения.

Училищата вече са заредени с достатъчно количества хигиенни и дезинфектиращи материали и препарати, диспенсери и антибактериални течности. Дезинфекция ще се извършва между двете учебни смени и вечер. Дръжките на вратите, чиновете и подовете ще се обработват през няколко часа.
До учебните заведения няма да бъдат допускани никакви външни лица. На входовете на училищата ще има дезинфектиращи постелки.
От утре, 12 март, учебните часове ще се провеждат в обичайната си продължителност и график. В Бургас се отчита спад на заболелите от грип Б и остри респираторни заболявания.
Въвеждат се още по стриктни мерки по отношение на превенцията срещу коронавирус. Остава засилен контрола върху ежедневната дезинфекция на автобусите на градския транспорт, автогарите, търговските центрове и обществените сгради. В медицинските центрове, пенсионерските клубове, клоновете на пощенските станции и териториалните дирекции са осигурени плакати с информация от здравното министерство за личните мерки, които всеки един човек трябва да взима, за да се предпази от заразяване.

Остава в сила забраната за провеждането на отчетно-изборни събрания в пенсионерските клубове, както и допускането на публика до спортни събития. Осигурени са маски и дезинфектанти за служителите в Домашен социален патронаж, които ежедневно се грижат за възрастни хора. Извършват се ежедневни дезинфекции на службите за социално настаняване, както и на приюта за бездомни.

Новините от днес и със задна дата