вторник, 3 март 2020 г.

Борисов на границата: Миграционната вълна винаги е била близоАко водим разумна политика няма опасност. За това колегите са тук. Ако не се води мъдра политика става опасно. Миграционната вълна винаги е била близо. Това заяви премиерът Бойко Борисов на ГКПП "Капитан Петко Войвода".

Очаква се там да пристигнат председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. С тях Борисов ще облети с хеликоптер част от южната граница на страната ни, която е външна за Европейския съюз.
"Винаги сме водили мъдра и разумна политика и сме си подсилили всички КПП-та, граници, огради. Просто работим тихо, разумно. Не работим срещу нашите съседи и смятам, че това се оценява високо в Европа. И вие спите спокойно", добави той.

"Бежаците бяха в Харманли, "Овча купел", забравили сте. Към днешна дата няма бежанци у нас. Дайте да не плашим хората, няма наплив. Чухте и от нашия съсед - пазим морската и сухопътната граница. Моята тактика е за добросъседство и мир", каза още Борисов.

Новините от днес и със задна дата