52-годишен директор в НАСА застреля 24-годишния си съсед след дългогодишни разправии заради кучешки изпражнения, съобщиха  американските медии.

Убийството е извършено във вторник в град Спрингфийлд, щата Вирджиния. Сигналът на тел. 911 е подаден около 17 часа, а когато на място пристигнали полицаи, открили 24-годишния Явон Пратер мъртъв с огнестрелна рана.
"Може да потвърдим, че Майкъл Хетъл е държавен служител, който работи в централата на НАСА във Вашингтон в програмата, която предоставя междуведомствена независима оценка на намаляването на риска на програмите и дейностите на НАСА", посочват от НАСА в свое официално изявление по случая.

Майката на убития млад мъж заяви пред NBC, че синът ѝ и 52-годишният им съсед Майкъл Хетъл от години се карали заради непочистени от моравата кучешки изпражнения. 24-годишният Явон работел в супермаркет, но близо 4 години е служил в Националната гвардия на Мериленд.
Преди да постъпи на работа в НАСА пък Майкъл Хетъл е работил и като полицейски служител в американския щат Вашингтон. По време на службата си е участвал в две престрелки с жертви, но е бил оправдан и за двата инцидента.
Извършителят е задържан и обвинен в убийство втора степен.