четвъртък, 13 февруари 2020 г.

Задържаха учителка, шофирала пияна на път за работа


44-годишна учителка от Хисаря е задържана, след като е била засечена да шофира в нетрезво състояние на път за работа. Дрегерът е отчел 1,85 промила алкохол в кръвта.
Инцидентът е станал на 11 февруари сутринта, когато жената е била задържана за 24 часа.

Директорът на ОУ "Свети Климент Охридски" я отстранил от работа заради неспособност да изпълни служебните си задължения. Заповедта обаче е била само за същия ден.
Днес учителката е на работа и ѝ е връчена покана да даде писмени обяснения. Тя е възпитателка в занималнята, като има и лекторски часове по физическо възпитание.
"Вероятно ще загуби работата си.
Провинението ѝ е и нарушаване на трудовата дисциплина и уронване престижа на училището и професията, освен че застрашава безопасното движение по пътищата", коментира началникът на Регионалното управление Иванка Киркова пред "Марица".

Тя припомни, че полицията и образователната система имат общи ангажименти и дори на 7 февруари тази година са набелязани общи мерки за територията около учебните заведения.
"Непрофесионално поведение. Има наказателно производство. Ако преподавателката бъде осъдена, няма да може да остане учител", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев, който участва в национална среща на общинските експерти по образование.
Преподавателката до момента няма други провинения.
Тя е разведена, има 14-годишен син.

Новините от днес и със задна дата