събота, 8 февруари 2020 г.

Шокиращи разкрития за гаврата на българин с наша сънародничка в Атина, проговори жертвата ВИДЕО


Насилие над българка в Гърция, извършено от също наш сънародник, предизвика сериозен интерес от страна на медиите в страната. Извършителят, който се представя като Георги Георгиев, се оказва човек с много самоличности и с фалшиви документи. Гръцката полиция не може да установи кой всъщност е той.

„Аз получих информация от малтретирана българка. Тя беше жестоко пребита и порязана, в изключително тежко състояние и с опасност за живота. Оттам започна да се разплита историята. Тогава стана ясно, че самоличността на този българин, който се представя за Георги Георгиев, не е истинска. След публикации в български медии се получи обаждане от реалният Георги, който каза, че това не е той”.
Това обясни кореспондентът на NOVA в Гърция Бойка Атанасова. Мъжът, представящ се с фалшива самоличност, е задържан многократно с три различни фамилии, с шест различни собствени имена.
„Излязъл е от затвор в Гърция и е лежал в психиатрична клиника, с прокурорско нареждане. Имаме информация, че се издирва и в Италия”, добави Атанасова. „Когато се прибирах в дома си, срещнах въпросния мъж – Георги Георгиев. Той ме бутна много жестоко по стълбите. Единственото, което помня е, че ме удари с тухла по главата, нищо повече.
Познавам го, той живее на мястото, на което и аз. Единственото, което знаем за него е, че се казва Георги и е от София”, разказа пострадалата.

„Все още съм с гипсирана ръка и не мога да ходя на работа. Бях 15 дни в болница. За този човек нямах никаква информация цял месец. Главният прокурор, който се зае със случая изчакваше информация от българското посолство”, добави пострадалата жена.
„Българското посолство все още не е уведомено от гръцките власти. Недопустимо е в мисията в Атина, където има толкова много висок престъпен контингент, да няма представител на министерството на вътрешните работи”, каза още Атанасова.

Новините от днес и със задна дата