сряда, 5 февруари 2020 г.

Силните жени не излизат със задници и знаят как да хванат живота за топките

жена
Силните и уверени жени движат света. Гордея се с това, че познавам достатъчно смели жени, които знаят как да хванат живота за топките и да му покажат кой е шефът.

Тези невероятни същества знаят цената си. Те знаят съвсем точно какво искат от живота и не стоят на едно място, чакайки всичко да им падне от небето. Те работят здравата, за да постигнат най-големите си мечти и най-големите си желания.
Но най-важното - силните жени не се оставят да бъдат определяни от мъжете.
Те никога няма да бъдат подчинени на някого, те никога няма да склонят глава пред мъж.
Защото момичетата с кураж, не се страхуват да бъдат сами. Те са преживели достатъчно, за да знаят, че коват собственото си щастие. Те са пропилели достатъчно енергия заради токсични хора и токсични връзки, че са наясно колко е кратък животът и как точно трябва да го живеем.
Знам какво си мислите - далеч по-лесно е да се говори за силните жени, отколкото да бъдеш такава в действителност. Да, всички сме хора и имаме своите слабости, но трябва да намерим кураж да се борим за това, което заслужаваме. Не бива да се задоволяваме с половинчати решения, връзки, успехи.
Да, отнема безброй безсънни нощи. Отнема много мислене за живота. Отнема голяма доза смелост да не се пуснеш по течението, а да плуваш срещу вълните. Трябват ти големи топки, за да разбереш какво искаш и да го получиш.
Изисква се много доблест, за да кажеш НЕ, когато чувстваш, че отговорът е НЕ. 
А що се отнася до любовта - не бива да се задоволяваме с нищо по-малко от напълно, безкористно и вярно. Защото силните жени знаят колко е ценно времето им и не го пилеят с хора, които не са сигурни в любовта си. Тези жени живеят по свои собствени правила, имат установени граници и не позволяват те да бъдат прекрачвани.

Те са разбрали, че щастието започва първо от тяхното сърце и със сигурност не се намира в някоя повърхностна връзка със срок на годност. Те търсят човека, който ще ги накара да разперят крилете си още повече, не този, който ще пожелае да ги затвори в клетка.
Буда е казал: "От цялата Вселена ти самият заслужаваш най-много своите обич и внимание."
Ето защо тези блестящи, безстрашни и красиви същества не пилеят времето си със задници, които не знаят какво искат. Те предпочитат да са сами, отколкото зле придружени. За тях да бъдат сами няма нищо общо с чувството на самотата. За тях това е пътешествие, което им помага да открият себе си.
Този текст е за всички силни жени! Нека ги познаваме! Нека бъдем такива! Нека ги отгледаме!/edna.bg


Новините от днес и със задна дата