събота, 15 февруари 2020 г.

Бургазлийка разбра, че е оперирана, а не е влизала в болница – къде е грешката?

Пациентка разбра, че е оперирана, след като получи експертиза от частна клиника в Бургас. Жената обаче твърди, че никога не е постъпвала за лечение, предаде „NOVA“. 
Платила всички изследвания и посетила няколко пъти лечебното заведение. Причината била, че в началото на месеца Мария Тинчева почувствала болки в гръдната област. Потърсила консултация със специалист, за да ѝ бъде поставена диагноза.  Заплатила
по изследванията си, тъй като живее в Гърция и не е здравно осигурена в страната ни. Направили ѝ скенер, рентген и кръвна картина.  После получила експертиза и отишла на консултация при специалист в друг медицински център. Тогава медикът прочел документите и заявил, че била оперирана. Манипулацията преминала гладко, раната била почистена и превързана. После била изписана в добро общо състояние.
  Лекарят назначил изследванията твърди, че е станала грешка. Секретарката пишела на компютър, а той не се е разписвал и това не бил негов подпис.  Един от собствениците на обекта Георги Налбантов заявил, че искат да проверят всичко и тогава ще могат да дадат коментар по случая.  Няколко часа по-късно обяснил, че е станала техническа грешка. Секретарят използвал шаблон, но пропуснал да изтрие частта с операцията. Липсвали нарушения, тъй като не била посочена клинична пътека, защото пациентката не била здравно осигурена.  Дали обещание да има наказани. Тинчева не търси нищо и няма да съди никого. Отбелязва обаче, че една система не може да работи по този начин.

Новините от днес и със задна дата