сряда, 12 февруари 2020 г.

Затвор за бивш разносвач на пици в Турция, плюл в поръчка, преди да я достави


Турски съд осъди бивш разносвач на пици на две години и половина затвор заради това, че е плюл в пица преди да я достави на клиента, предаде АФП, като се позовава на Анадолската агенция.

Съд в Ескишехир, Централна Турция, го е признал за виновен за това, че е "изложил на опасност живота на друг човек, причинявайки разваляне на храни" и за "повреждане на стока".
На последното съдебно заседание от процеса подсъдимият е отрекъл отправените срещу него обвинения, но срещу него бяха представени доказателства.
Става дума за случай от 24 декември 2017 г. Според турските медии бившият доставчик, който след случая е уволнен, е отворил кутията с пицата и е плюл вътре, преди да звънне на вратата на клиента, за да му предаде поръчката, съобщи БТА.
Неговата постъпка била разкрита, след като близък на собственика на жилищната сграда прегледал кадрите от камерата за видеонаблюдение няколко дни по-късно. Той уведомил наемателя, който подал жалба.

По време на процеса прокурорът поиска за обвиняемия до 18 години затвор, което е повече дори от максималната присъда, предвидена за принадлежност към "въоръжена терористична организация" - 15 години лишаване от свобода.
Причините за постъпката на разносвача не са известни. По-рано агенция ДХА съобщи, че той сам е заснел сцената с мобилния си телефон.

Новините от днес и със задна дата