вторник, 11 февруари 2020 г.

Блокирани българи на германско летище заради удар от мълния


Българи останаха блокирани на германското летище в Дортмунд. Самолетът на нискотарифния "Уизеър" е трябвало да излети за София тази сутрин. След цял ден, прекарен на летището, сънародниците ни са настанени в хотел и ще летят за България утре сутрин.
По техните думи, причината не е в бурята, която връхлетя Европа.
„Само нашият полет не се изпълни от сутринта, имаше вятър, но всички други полети се изпълняваха. По принцип никакво обяснение не ни дадоха, просто в един момент изведоха персонала от самолета и обясниха, че нашият самолет е пренасочен да лети за Тузла, за нас остава тази машина от Тузла, която има някаква повреда и след отстраняването евентуално ще лети за София.
Три пъти ни беше променян полетът и накрая ще летим в утре в 8 ч.“, обясни Станислав Иванов, Дортмунд, цитиран от bTV. От „Уизеър“ са потвърдили, че полетът е трябвало да бъде пренасочен за утре заради необходимостта от извънредна проверка и извънпланова поддръжка на самолета след удар от мълния.

През целия ден обаче процедурата не била възможна заради метеорологичните условия, предизвикани от "Киара", обясни превозвачът.

Новините от днес и със задна дата