вторник, 25 февруари 2020 г.

Психопатът, който уби с особена жестокост жена си

 48-годишната жена, която бе убита от съпруга си в столичния кв. "Модерно предградие" тази нощ, е била пребита до смърт, а не застреляна. 
Освен това по тялото ѝ има и порезни рани, съобщиха от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследването на тежкото престъпление.

Сигналът за трагедията е подаден половин час след полунощ от 20-годишния син на съпрузите. На място веднага са изпратени екипи на полицията и две линейки на Спешна помощ.
Лекарите само констатирали смъртта на жената, а съпругът убиец бил транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, тъй като направил опит да се самоубие с газов пистолет и си е нанесъл порезни рани в областта на китките и сърцето.
От държавното обвинение уточниха, че 48-годишната жертва и съпругът ѝ, който ѝ е връстник, са били разделени. В къщата, където е извършено убийството, жената е живяла на квартира.
Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - на жертвата са нанесени множество травматични увреждания в областта на гърдите и главата. Установен е и мотивът за убийството – ревност.
Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи точната причина за смъртта на жената. По неофициална информация нейното име е Светла Славейкова.

Разследването продължава, а за живота на извършителя се борят лекарите в "Пирогов". 
"Честта е по-важно от живота". Това са последните думи на 48-годишния Любомир Славейков, написани в профила му във Фейсбук в 0.27 часа тази нощ. Минути по-късно мъжът ще пребие до смърт и ще нанесе множество порезни рани по тялото на 48-годишната си съпруга Светла Славейкова.

В "къщата на ужасите" в столичния кв. "Модерно предградие" е и 20-годишният им син. Съпрузите имат и 22-годишна дъщеря. Те обаче били разделени, а Светла Славейкова от месеци била жертва на домашно насилие, но никога не е подавала сигнал в полицията или прокуратурата.
След като убил съпругата си, Любомир се намушкал в областта на сърцето и прерязал китките си. Пристигналият на място екип на Спешна помощ го е транспортирал в "Пирогов" в много тежко състояние. Лекарите в спешната болница и в момента се борят за живота му.

През последния месец 48-годишният мъж е написал няколко поста, които са предвещавали кървавия завършек на брака му.
Само преди 5 дни, ядосаният Любомир е публикувал видео и е оставил коментар: "Това не е остатък от последния ми магазин. Това са обувките на шибаната ми бивша жена, които още не си е взела, че не са в сезон. Явно фалита е бил неизбежен". Ден по-рано пък мъжът пише: "Живота беше приказка, сега е кошмар, но Чичо ще си направи от лимоните една лимонада и герой в нова приказка".
За съжаление "приказката" всъщност е кошмар.

Новините от днес и със задна дата