понеделник, 10 февруари 2020 г.

Шеф от МВР с горещи разкрития за Данчо Катаджията с тлъстите пачки и алчните митничари от Калотина


Тир може да мине през "Калотина", само ако прелети. Министерството положи усилия, за да пресече тази практика до основите. Тарифата е различна и не бих я коментирал в национален ефир. Използват думи, които унижават българската държава. Казвали са "Комшу, почерпи едно кафе, дай за еди какво си".

Това обяви пред Нова тв директорът на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР ст. комисар Стефан Банков. Той разкри още, че министерството наблюдава всички пунктове, не само "Калотина" и посочи, че в последната една година няма данни митничарите да са пропуснали нещо важно и голямо.

Старши комисар Банков разказа и за двамата служители, които са пътували по 700 км на ден, за да стигнат на работа. "Агенция митници си командирова служителите на различни места и двама от тях са пътували по много ,за да стигнат до работното си място. Явно стремежът им за работа е бил много голям", каза той. Банков потвърди, че началникът на митницата е имал миза, но докато се води досъдебно производство не може да разкри каква точно е тя.
Шефът на отдел "Вътрешна сигурност" разкри и интересни детайли около криминално проявеният полицаи Йордан Петков - Данчо Катаджията, за когото се се оказа, че притежава цехове за 126 хиляди лева, собствен язовир в село Дренов и още редица други обекти.
"Ще положим усилия да проверим и да документираме и изясним какво е нарушил той. Безспорно има нарушения, но не се позоваваме на доноси. През 2018 година сме извършили проверка за разпространение на цигари без бандерол, но не събрахме достатъчно доказателства, че той участва в тази схема. Това разследване остана встрани, все още недоказано. В същата година проверявахме г-н Петков за източване на средства от еврофондове", каза той.
"След като се оказа, че това е просто сигнал, стигнахме до там ,че Данчо се занимава с данъчни престъпления и усвояване на имоти. На това основание бе определено досъдебното производство, в което все още не е привлечен, но там действа прокуратурата. В момента тече друга проверка в Дирекция Вътрешна сигурност, която ще финализира до една седмица и ще запознаем медиите с нея. Той не е имал чадър, а просто се е взел много на сериозно", заключи Банков.
* Наглостта на катаджията с пачките мина всички граници ВИДЕО

Новините от днес и със задна дата