понеделник, 10 февруари 2020 г.

Редовната консумация на това месо увеличава риска от преждевременна смърт

Тези два вида месо водят до големи проблеми
Ново изследване на университетски учени  установи консумацията на кое месо два пъти седмично увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт.

Проучването е проведено с помощта на 30 000 доброволци на средна възраст 53 години.
Проф. Норина Алън и колегите ѝ анализирали хранителния режим на всички участници в експеримента.
Те установили, че консумацията два пъти седмично на свинско и телешко месо увеличава със 7% риска от сърдечно-съдови заболявания и с 3% риска от преждевременна смърт.
Трябва да се отбележи, че според проф. Алън и екипа ѝ една порция се равнява на 115-грама.
Специалистите подчертават, че опасна е и консумацията на преработени меса (салами, наденици и др.)
Единствено здравословна и без никакви рискове си остава рибата, но тя много често отсъства от менюто на обикновения човек./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата