събота, 18 януари 2020 г.

Полицайка загина трагично докато помагаше на възрастна жена / ВИДЕО


 Видеозапис от охранителна камера е запечатал акта на милосърдие, проявен от служителката на реда от полицейско управление в Лос Анджелис, няколко минути преди тя да бъде убита от връхлитащ автомобил.
41-годишната Амбър Лайст е починала на кръстовище близо до северната част на Холивуд. Както съобщават от шерифския отдел на район Лос Анджелис, полицайката е починала в болница. В този ден Амбър не е била на работа.

Тя е шофирала колата си, когато видяла възрастна жена да минава трудно през пешеходна пътека и да пада върху нея. Видеото показва как Лайст излиза от колата и хуква да помага на жената. Тя е блъсната от кола на връщане към автомобила си.

Жители оставиха цветя и свещи на тротоара на мястото на трагедията. Полицайката има двама синове, единият от които служи във ВМС. „Тя беше изключителна полицайка и даваше пример с добрите си дела “, споделят колегите на починалата. Шофьорът на колата, който ударил Амбър Лайст, е останал на мястото на произшествието, а по-късно шерифът е нарекъл инцидента „нещастен случай“.

Според полицията, шофьорът е спрял и се е опитал да помогне на починалата. Разследването продължава, но по всяка вероятност шофьорът няма да бъде обвинен.

"Гордея се с нея “, заяви скърбящият баща Амбър пред NBCLA. - Тя живя и умря, служейки на другите. Винаги знаеше какво прави, знаеше, че един ден може да пожертва себе си. Тя беше решителна и смела"./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата