понеделник, 27 януари 2020 г.

Дони поиска БНТ да свали предаването му


Едва второто излъчване на шоуто "Събота вечер с Дони" предизвика редица проблеми, след като провокира обвинения в хомофобия.

Причината са закачките, които си разменят водещият и неговият събеседник - роботът Питагор, свързани с предпочитанията на хората към единия или другия пол. Вследствие на това, няколко правозащитни организации надигнаха глас и написаха протестно писмо до директора на БНТ - Емил Кошлуков, с което искат шоуто "да преосмисли ценностите си или да бъде свалено от екран".

В отговор на това преди броени минути самият Дони Векилов пусна пост в своя Facebook профил, в който сам предлага предаването му да бъде спряно. Ето какво написа известният музикант:
"Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра "Събота вечер с Дони" в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения. Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите! Дони"
Интересен бе и коментарът на Венци Мицов по въпроса с шоуто на Дони, за което казва, че "последният му проблем е хомофобията".

Дали предаването ще бъде спряно, или не предстои да разберем, тъй като от ръководството на БНТ все още не са публикували официалната си позиция по въпроса.

Новините от днес и със задна дата