петък, 17 януари 2020 г.

Адското отмъщение на полицая от Варна е можело да бъде избегнато


Ограничителната заповед, с която ревнивият бивш полицай Веселин Димитров се задължава да напусне жилището си, е издадена на 6 януари, но не е връчена на този ден.


Тогава районният съдия разпорежда тя да бъде изпратена до Районното полицейско управление. Това каза адвокат Красимира Анастасова, която е защитничка на Антоанета, с която ревнивецът е съжителствал.

Тя разкри, че заповедта не е изпълнена незабавно, а това поражда въпроса дали взрива във Варна не можеше да се избегне, коментира водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев.

„Заповедта е изпратена по факс в полицията. Началникът разпорежда на кварталния инспектор да я връчи и да снеме сведения от мъжът, който тормози Антоанета“, обясни адвокатката ѝ.
Тя уточни обаче, че в закона не е упоменат срок, в който Веселин може да остане в апартамента. Той обещал да напусне на 15 януари. Може би ако имаше незабавно изпълнение на заповедта, нямаше да загине съседката му, коментира Николаев.

На въпроса как е Антоанета, адвокатката отговори, че е в защитено жилище, но не се чувства добре. Не трябва да коментираме поведението ѝ сега, добави Красимира Анастасова.
* Не е за вярване как е загинал бившият полицай, взривил блока във Варна

Новините от днес и със задна дата