Сняг вали в няколко области на страната. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени. Те са обработени и проходими при зимни условия, съобщават от АПИ.

Проходът на Републиката е отворен за движение. Пътните настилки са мокри, но опесъчени и няма натрупване на сняг. Проблеми е имало през нощта заради паднали камъни в района на село Въглевци. Те обаче са били своевременно отстранени от платното за движение.
Температурите са в стойностите от -1 до -4 в района на Велико Търново, а най-студено е на прохода Твърдица-Елена, който също е почистен и опесъчен.
17 машини дежурят по пътищата във Великотърновска област.
Ограничения на скоростта има в отделни участъци на магистралите "Хемус" и "Тракия" заради спешни ремонти. За това напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура". Лявата тръба в посока София при Витиня е в ремонт. На "Тракия" при Мухово в посока Бургас участъкът се обезопасява.
Напомняме и за ограничението в района Чирпан - Стара Загора. Там заради неравности разрешената скорост на движение е до 90 километра в час. На места трафикът се осъществява в една лента заради подмяна на мантинели.
Над 120 снегопочистващи машини са на терен в София и извършват обработки със смеси против заледяване, съобщиха от Столичната община. Обработени са пътищата, по които се движат колите на масовия градски транспорт.
Снегопочистващата техника започва работа по основните улици в районите, както и на вътрешноквартални улици. Опесъчени са пътищата в природен парк "Витоша" - Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.
По-обилен е снеговалежът в южните квартали. Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" обхождат стръмни и опасни участъци в града, както и мостовите съоръжения, за да проверят състоянието им.
Пътят към село Кладница в Пернишко вече е проходим
Снощи жители на пернишкото село Кладница сигнализираха, че са откъснати от света заради снега.
От Общината напомнят на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост.
Пътищата към селото не бяха почистени и опесъчени, съобщаваха и за закъсали коли. Местни хотелиери се оплакаха от анулирани резервации заради неразчистените пътища.
А от Кладнишкия манастир "Св. Николай" заявиха, че няма да служат днес тъй като певците от хора не могат да стигнат до светата обител. Кметът Васил Мирчев съобщи за БНТ, че е изпратена машина за опесъчаване и ситуацията в населеното място вече е нормализирана.
Синоптиците предупреждават за възможни виелици и заледявания в част от Северна България в резултат на комбинация от сняг и силен вятър. От Пътната агенция съобщават, че настилките по пътищата в страната са предимно мокри, в усойните и планински райони частично заледени. Те са обработени и проходими при зимни условия. И напомнят на водачите да шофират внимателно./dnes.dir.bg