понеделник, 2 декември 2019 г.

Зловещи подробности за поредното жестоко убийство край моретоЗловещи подробности за поредното жестоко убийство край морето!
На 02.12.т.г. около 08.19 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за това, че в частен дом в Ахтопол е открито тялото на възрастен мъж с прободни рани, съобщиха от ОДМВР – Бургас.Установено е, че това е 83 годишния собственик на имота, който живеел заедно с 55 годишния си психично болен син.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, които отцепили местопроизшествието и със съдействието на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас извършили щателен оглед. 


Констатирано е, че в областта на гърдите на възрастния мъж / с тежка степен на инвалидност/ има две прободни рани, вероятно нанесени с кухненски нож.

За установяване съпричастността към извършеното деяние е задържан 55 годишния син на възрастния мъж, който нееднократно е отвеждан за лечение в Центъра за психично здраве с диагноза „шизофрения”.

По случая се провеждат различни процесуално-следствени действия. Назначени са и множество експертизи. Образуваното досъдебно производство се наблюдава от Окръжна прокуратура – Бургас.


Георги Калудов, който тази сутрин закла собствения си баща с кухненски нож в семейната им къща в Ахтопол, сам сигнализирал за престъплението. Малко след 7 часа тази сутрин той отишъл до близък търговски обект и казал на продавачаката, че баща му се е самоубил, уточнява по случая "Флагман". „Аз обаче му помогнах, за да не страда“, признал той.

 Ужасена, жената веднага се е обадила на сестрата на Георги. До няколко минути тя е пристигнала в семейната им къща и изпаднала в шок от кървавата баня. Баща ѝ, който бил трудноподвижен и с ампутиран крак, лежал в локва кръв, с множество прободни рани в гърдите. 

Георги е страдал от шизофрения, няколко пъти е лежал в психиатрична болница. „Калуд беше много тих и възпитан човек. Баща и син живееха заедно и се грижеха един за друг, но и често имаха проблеми – вероятно заради психичното заболяване на Георги“, казаха жители на морския град.

Новините от днес и със задна дата