сряда, 4 декември 2019 г.

Порнографски шок: Шестима насилвали сексуално децата си, за да забавляват педофили

 
Шестима души са задържани в Румъния в рамките на разследване на родители по обвинение, че са насилвали сексуално собствените си деца, за да забавляват американски граждани, съобщава информационният сайт Зиаре.
Прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма обискираха вчера жилищата на 15 души в Букурещ и в окръзите Илфов, Галац, Яломица, Олт, Прахова и Яш по подозрение в разпространяване на детска порнография, изнасилване, сексуално развращаване на малолетни и сексуална агресия.
Според прокурорите в периода 2014-2018 г. заподозрените лица са осъществявали орални сексуални контакти със собствените си деца, които към периода на извършване на деянията са били на възраст между 4 и 9 години, с цел да предоставят порноспектакли на американски граждани посредством електронно приложение. Обвинените са се възползвали от неспособността на жертвите да се защитят и да изразят собствената си воля, посочва прокуратурата.
През август тази година румънските власти обявиха, че разследват група, заподозряна за малтретиране на германски деца под прикритието на социална програма за превъзпитание. Случаят бе наречен в пресата "Адът Марамуреш". Подозира се, че въпросните лица принуждавали тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години да "полагат изтощителен физически труд" в голям брой домакинства, държали ги при "робски условия" и ги заплашвали по "унизителен и излагащ" начин, посочва прокуратурата в прессъобщение.
Осмината заподозрени са участвали в т.нар. Проект Марамуреш - предполагаемата социална програма, наречена на името на района в Северна Румъния, където е базирана. Няма извършени арести досега.
Проектът е финансиран от германската държава, създаден е и е координиран от един от заподозрените германци, а дейността му е лицензирана от румънското министерство на труда. Обявената цел на програмата е да "рехабилитира" проблемни деца и тийнейджъри от Германия чрез занимателни дейности и психологическа подкрепа. Според прокурорите обаче на младежите не било позволявано да учат или да взимат предписаните им лекарства, не можели да поддържат контакт с външния свят и били обект на "груби и жестоки методи на т.нар. превъзпитание".
Прокуратурата не съобщи колко деца са били засегнати, но на сайта на Проекта Марамуреш пише, че през програмата са преминали общо 61 деца, а едновременно може да бъдат приети по 20 проблемни младежи в отдалечена ферма, с десетина приемни семейства.
Предполагаемите злоупотреби са били извършени в периода от 2014 г. до този месец, уточни прокуратурата. Грижата за някои от децата сега е поета от социални работници в Марамуреш.

Новините от днес и със задна дата