петък, 20 декември 2019 г.

Това е българката Живка, арестувана като мафиот в Италия


Българката, която попадна в обсега на мащабната акция срещу италианската мафия, е разпитана, но може да излиза и да се движи свободно, съобщава bTV.
Това разказаха нейни близки в България. 38-годишната Живка Димитрова е работила в заведение на един от босовете, сочени за основни в организираната мрежа – Никола Бонавота.

Живка работи като барман в заведението на Бонавота от Сант Онофрио. Според италиански публикации фамилията Бонавота представлява калабрийската мафия в градчето.
Там, на улица „XXV април” n.18, се е намирало "il caffe sublime", бар на името на Живка, която Никола Бонавота е ползвал като подставено лице. Той е в списъка на арестуваните вчера. МВР потвърждава мерките срещу Живка, но дава оскъдна информация.
 
„Колегите извършват проверка и в момента, в който получим разрешение, разследването е под контрола на италиански прокурор, тогава ще подаваме информация. Съжалявам, спазваме принципите на партньорството”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.
В града се намира семейната къща на Живка. Баща ѝ е сигурен, че тя не работи за мафията. Баща ѝ казва, че тя работи в Италия от 11 години, има дете и семейство.

Други близки, пожелали анонимност, потвърдиха местоработата. „Барман е, то е малко кафе, всички я познават, Джулия си ѝ казват. Мачове много там играят, залагат. Преди 6 месеца наистина се е водело на нея, но всичко е отменено. Сега мисля, че на брат му се води, на този Никола. Те са няколко братя”, казват близките на Живка. Те твърдят, че днес тя била на училищен празник на детето си. Името на българката се появи в списъка на съда Катандзаро, в групата на хората, спрямо които е предприето временно задържане в дома им. Било е само рутинен разпит, категорични са близките ѝ.

Новините от днес и със задна дата