петък, 20 декември 2019 г.

Почина 19-годишният шофьор на маздата от автомелето край Попово

 
Почина 19-годишният шофьор на маздата от катастрофата на моста на пътя  Попово-Зараево вчера, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.


Вчера около 14.00 часа, на стеснен участък от пътя /мост/ се сблъскаха челно движещ се в посока село Захари Стояново микробус "Фолксваген Крафтер"- фирмена собственост, управляван от 68-годишен водач от Попово, и лек автомобил "Мазда 626", движещ се в посока Попово, собственост и управляван от правоспособен 19-годишен мъж от село Зараево. Микробусът е изпълнявал редовна линия Попово - Захари Стояново.

В МБАЛ-Търговище са настанени за лечение шестима души. Това са водачът на лекия автомобил - с фрактура на десен крак и с опасност за живота му; возила се в лекия автомобил 18-годишна девойка от Зараево - с фрактура на бедро; както и возили се в микробуса: 18-годишен младеж от Козица с фрактура на нос и на лицева кост, 64-годишна жена от Захари Стояново - с фрактури на двата крака, 56-годишна жена от Захари Стояново - с фрактура на крак, и 58-годишен мъж от Козица - с фрактура на рамо.

Тази сутрин водачът на лекия автомобил е починал. На шофьора на микробуса е взета проба за алкохол, която е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване.

Причините за катастрофата се изясняват. Образувано е досъдебно производство.

Новините от днес и със задна дата