събота, 14 декември 2019 г.

Съдийката Майа Попова се е самоубила по мъчителен начин! Има още разкрития по случая!

 
Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е самоубила по много жесток начин - обесила се е с колана на халата си за баня, разкриват от разследването. Все още не е ясно каква драма се е разиграла в живота ѝ, за да стигне до фаталната стъпка.
Юристката бе открита мъртва в четвъртък. От МВР потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат. Майа Попова е съпруга на брата на кмета на Пазарджик Тодор Попов. В миналото тя се озова в центъра на скандал, след като бе хваната зад волана с високи дози алкохол в кръвта. Първото изследване показва 5,02 промила, второто след часове - 3,92 промила. Заради това Попова през 201 година бе осъдена на 2 години пробация, пише "Марица".

Тя твърдеше, че не е била пияна, а че ѝ е било лошо. Съдия Попова настояваше, че е била в "състояние на разстройство на съзнанието, изключващо вменяемостта". Делото срещу нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата "Форд Фокус" в спряла кола "Мицубиши".

Щетите и по двата автомобила са незначителни, но при удара съдийката изпаднала в кома и е получила нараняване на главата. Първата кръвна проба на Попова, която е направена, докато тя е в безсъзнание, показала 5.02 промила алкохол в кръвта. Втората проба, направена няколко часа по-късно и показала не по-малко обезпокоителните 3.92 промила.

Първоначално прокуратурата в Пазарджик прекрати разследването срещу нея, защото пробите за алкохол не били взети с нейно съгласие. Прокуратурата в Пловдив обаче отмени този отказ, защото пробата е взета в болница, а тестването с дрегер е било невъзможно заради състоянието ѝ. Тогава ВКС отхвърля всички искания на Попова за постановяване на оправдателна присъдата, защото по делото има значение само, че е хваната да шофира в изключително нетрезво състояние.

По време на инцидента Майа Попова беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост, а сега няма да може да се върне в съдебната система, защото се води осъждана. Висшият съдебен съвет така и не предприе някакви дисциплинарни действия срещу нея.

Това е втора мистериозна смърт около Тодор Попов. Шефката на кабинета му в миналия мандат Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 г. с пет куршума. Красивата и заможна общинарка беше застреляна пред гаража на кооперацията в центъра на града, в която живее. Тогава упорито се говореше, че ликвидирането ѝ е предупреждение към градоначалник, който е на власт и в момента - Тодор Попов.

Новините от днес и със задна дата