събота, 7 декември 2019 г.

Съдът освободи сина на Миню Стайков

 
Синът на алкохолния бос Миню Стайков излиза на свобода. Това реши днес състав на Софийския районен съд, предаде БНТ.

На Стайков бяха повдигнати две обвинения за това, че противозаконно е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си и защото е подал сигнал с невярно съдържание на националния телефон 112.

Стайко Стайков беше арестуван, след като отказал да съдейства на полицията. Той се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. А пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в автомобила, придружаван и от джип с охранители. След това пък позвънил спешния телефон, че е отвлечен.
Според съда Стайков младши се е усъмнил в легитимността на проверяващите го полицаи, тъй като веднъж бил отвличан, но след като се уверил, че проверката е истинска, предал документите си. След това доброволно е бил отведен в полицейско управление без да оказва съпротива.
Кагато в началото на годината той се появи изненадващо 5 месеца, след като беше обявен за издирване, включително чрез Интерпол, Стайков-младши влезе  в "Пирогов" със следи от бой и гол и тогава твърдеше, че е бил похитен. От МВР заявиха обаче, че нямат никакви данни, че това е вярно.
След ареста му този път пък зам.-главният прокурор Иван Гешев го посъветва индиректно чрез медиите да смени репертоара "с нещо свежо".

29-годишният Стайко Стайков е с обвинение за данъчни престъпления за близо 500 000 лева, като прокуратурата настояваше той да получи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" заради участие в организирана престъпна група.
Баща му - Миню Стайков, беше арестуван при акция на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз Мел" преди повече от година и все още е в ареста. Разследването е свързано и със злоупотреби с европари по програмата "Млад фермер" за около 7 млн. лева. Според обвинението групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и търговията им.
Междувременно КПКОНПИ наложи запор на негово умищество за 134 млн. лева.

Новините от днес и със задна дата