четвъртък, 26 декември 2019 г.

Спортът калява волята и духа! Две години по-късно Антония Чикова, момичето, което скочи под влака, отново си е върнала любовта към живота и печели медал след медал

 
Само за две години обезвереното и отчаяно момиче - Антония Чикова, която опита да се погуби, скачайки под колелетата на товарния влак в Бургас, днес отново се радва на живота. След инцидента тя бе назначена на работа в "Младежкия културен център" към Община Бургас.
Сила ѝ дава любимият ѝ спорт - тенис на маса, в който тя печели медал след медал.
Тони, която вече е състезател на бургаския спортен клуб "Джавелин", взе златото на последните две престижни първенства в този спорт, заемайки първото място на държавното индивидуално първенство по тенис на маса за хора с увреждания във Варна и първото място на състезанието в Ямбол.

Днес тя и още две състезателки на СК "Джавелин" - Валентина Марчева и Йорданка Тодорова, бяха отличени от кмета Димитър Николов за проявеното спортно майсторство и спечелените престижни места.

Валентина Марчева, която е първата и единствена българска параолимпийска шампионка по тенис на маса, спечели две 2-ри места - индивидуално и отборно, от оспорваното открито Балканско първенство в Ниш, Сърбия, което се проведе от 8-ми до 11-ти ноември.
Йорданка Тодорова зае 3-тото място на Балканското първенство в Сърбия и 3-то място в международен турнир по тенис на маса за хора с увреждания в Подгорица, Черна гора.

Кметът пожела на състезателите още по-големи успехи през новата 2020-та олимпийска година. Той сподели, че те ще имат свое място за тренировки в новостроящата се зала "Арена Бургас", когато напролет отвори врати, а през 2021 г. Бургас може да бъде домакин на Европейското първенство по тенис на маса за хора с увреждания.

На срещата присъстваха още заместник-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт".

Новините от днес и със задна дата