вторник, 31 декември 2019 г.

Борисов: Докато БСП беше на власт, хората излизаха от морето с разстройство (видео)


Премиерът Бойко Борисов направи поредната си обиколка с джип в навечерието на Нова година. Този път той инспектира работата по пътя от магистрала "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг. Местни жители го посрещнаха с питка, гайди и сурвачки за двамата му внуци.
"5-километровият обход на Поморие трябва да е готов за летния сезон.
С него ще бъде довършено цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Останалите участъци вече са пуснати в експлоатация. Така трафикът от АМ "Тракия" към курортите няма да влиза в Бургас. Няма как да има туризъм без нужната довеждаща инфраструктура. Преди в Поморие имаше огромни колони от коли през лятото, катастрофи, жертви. Сега трафикът ще се облекчи значително. Строителните дейности напредват, всичко ще бъде готово в срок", заяви Борисов пред журналисти, в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ), за когото се пошегува, че дори "Деси Радева го хвали", затова е дошъл да види "дали не е станал преврат".
На въпрос как ще отговори на критиките на БСП, които вчера заявиха, че ще поискат вот на недоверие срещу правителството за провал в политиката по околната среда и водите заради водната криза в Перник, той отговори:
"Докато 100-годишната партия на Корнелия Нинова беше на власт, не беше направена нито една пречиствателна станция на морето. Плувахте в... какво? Хората както влизаха в морето, излизаха с разстройство... Точно БСП ли ще ни говорят за чист въздух и околна среда? Нали при тях се построи "Кремиковци", да не говорим за азотно-химическите заводи, които бълваха по Стара Загора и Враца отрови. Ще оставим опозицията да критикува, това им е работата. Ние ще строим както досега. Спазваме се обещанията, резултатите са видими и хората затова ни се доверяват".
По думите на министър-председателя, ако работниците "се стегнат, до края на май месец трябва да направят" пътя.
"Искам да е готово за края на май, максимум за 13 юни", пошегува се той с датата на своя рожден ден.
"Нова година ще посрещнем май месец", добави Борисов.
Той изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища.
"Помня преди 3-4 години на 31 декември извозвахме хора, два метра сняг, сега е страшна суша, 5-6 градуса, дано завали сняг", каза премиерът, като отбеляза, че 31 декември е прекрасен работен ден.
Той изтъкна още, че всичко това става възможно, благодарение на добрата работа на държавата, чиито брутен вътрешен продукт към момента е 120 милиарда лева.
"Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и 4-лентови магистрални пътища", заяви Борисов.
По думите му, докато трасета като настоящото се изграждат, това не се вижда, а после бързо се забравя какво е било преди.

По-късно премиерът отиде в бургаското село Камено, където беше посрещнат с народни танци.
"Камено се развива добре. Каквото е поискал кметът, винаги сме му помагали. Отпуснахме средства за ремонт и на площада, и на обходния път. Църквата в града пък е обновена с дарения на граждани. Вярвам, че хората ще се радват и ще пазят новите си придобивки. През лятото голяма част от пътуващите към Южното Черноморие минаваха през центъра на Камено, създавайки опасност за жителите на града. Затова правителството отпусна целево над 2 млн. лв. за извърването на дългоочаквания ремонт на обходния път на Камено, с който ще изведем трафика от населеното място. Отсечката от 2.2 километра ще бъде изградена изцяло. На място вече има техника и работници, всичко е осигурено на строителите. Кметовете на Бургас и Камено, както и работниците по обекта, ме увериха, че обходният път ще е готов до 2 месеца", заяви той.

Новините от днес и със задна дата