вторник, 31 декември 2019 г.

Насилвана от 9- годишна от баща си, почина по време на раждане


 13-годишно момиче е било системно изнасилвано от баща си в продължение на 4-години, докато не забременяла. Ученичката Луана Кетлин от Коари, Бразилия, почина на 11 декември, когато е била приета по спешност в болница заради силни болки в корема, където са установили, че момичето е бременно, пише Daily Mail.

Докторите решили да спасят детето и така Луана дала живот на момченце, а малко след това издъхнала. В последствие полицията е задържала и повдигнала обвинения на 36-годишния баща на момичето Томе Фаба, твърдейки, че е изнасилвал дъщеря си откакто е била на 9 годинки.

Той е опитал да избяга, но е бил хванат отново седмица по-късно. Първото му дело е било на 27 септември, когато са го обвинили в изнасилване и непредумишлено убийство. Семейството на Фаба твърди, че няма никаква представа за ужаса, който се е случвал в дома му.

13-годишната тийнейджърка е била в седмия месец, когато баща ѝ я откарал в местната болница в Коари, заради острите болки в корема ѝ. Докторите са я диагностицирали с анемия и решили да предизвикат раждането. Тя е родила недоносено момченце, което е оцеляло като по чудо.

По време на раждането състоянието на момичето се влошило и настъпили редица усложнения, включително цироза на черния дроб, вода на белите дробове и ниско кръвно налягане. Луана е починала по време на транспортирането си в най-голямата специализирана болница в Амазония, която е на 363 км от родния ѝ град./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата