четвъртък, 19 декември 2019 г.

Най-малко 23 г. затвор за Бейтула, намушкал жена си Андреа и сина си в Англия


Най-малко 23 години затвор получи българинът Денис Бейтула, който намушка съпругата си и 3-седмичния им син във Великобритания, пише "Дейли мейл".


Бейтула е намушкал сина си два пъти, след което е нападнал и съпругата си. Румънката Андреа е получила шест прободни рани, допълва Нова тв.
След нападението Денис Бейтула е позвънил на спешен телефон. Когато на място в дома му пристигнала полиция, той само заявил: "Убих ги".
Органите на реда открили ранените майка и бебе в къщата, в която живеело семейството. Те са откарани веднага в болница в много тежко състояние. Четири дни по-късно 3-седмичният Андрей е починал.
Бейтула, който пристига на Острова преди седем години, е осъден за убийство и опит за убийство от британския съд.
Според разследващите основният мотив за нападението е ревност. Денис Бейтула бил изключително властен и ревнив съпруг. Той забранил на съпругата си да се среща с нейни познати. Дори опитал да започне работа в нейната фирма, за да я държи под око. Напрежението в семейството ескалирало след появата на новороденото. Българинът изключително много се дразнел на вниманието, което Андреа обръщала на сина им.
"Той не го е виждал като син, не е имал бащински чувства към него. За Бейтула детето е било съперник. Заради тази ревност и егоизъм той извършва това нападение", заявиха от полицията.
Денис и Андреа се запознават през 2018 година във Великобритания. Няколко месеца по-късно румънката забременява.

Новините от днес и със задна дата