неделя, 24 ноември 2019 г.

Веган мама втрещи: Как да изселя въшките от косата на бебка и да ги...


Майките на ХХI век отглеждат децата си със съвети, получени от други майки във форумите в интернет. Което, разбира се, не изключва вероятността да се поддават на разнообразни модни течения.


Сериозен бум напоследък регистрират всякакви организации за здравословно хранене и начин на живот. Веган обществата не правят изключение, като в социалните мрежи има специализирани групи, една от които е "Веган бебе".

Тя е със статут "поверителна", т.е. случайни очи не могат да прочетат какво се пише там. Групата е създадена преди около 5 години и към момента в нея членуват 628 души. Не бебета, а родителите им, естествено. В подобни затворени групи се търсят отговори на най-разнообразни въпроси.

Някои от тях влизат директно в категория "Абсурди". Ето конкретен пример: Майка споделя, че момиченцето ѝ е хванало въшки в яслата. Мамчето пита "как да изсели горките създания от косата на бебка и да ги пусне живи в естествената им среда".

Нелепият въпрос е бил лайкнат с одобрение, обаче има и няколко групари, които са се усетили и са се похилили на написаната глупост. Добре че се е намерил някой да коментира с шеговит тон истината: "Вече бебка е естествената им среда!".

Новините от днес и със задна дата