Президентът на САЩ и изпълнителният директор на Facebook, Марк Зукерберг, заедно с още един високопоставен служител на социалната мрежа са се срещнали тайно на вечеря в Белия дом, научи NBC NEWS.

Зукерберг, заедно известния ИТ предприемач Питър Тийл са били във Вашингтон за изслушването си пред Конгреса за криптовалутата Libra, след което са имали дълга среща и с Тръмп.
От Facebook не отрекоха официално новината.

 "Kaтo глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa гoлямa щaтcĸa ĸoмпaния, Mapĸ пpиe пoĸaнaтa дa вeчepя c пpeзидeнтa и пъpвaтa дaмa в Бeлия дoм", ĸoмeнтиpa гoвopитeл нa социалната мрежа пpeд cъщaтa мeдия.

Не се съобщава обаче повече информация и от двете страни. Според анализатори най-вероятно са обсъждани множество теми, сред които и политическата реклама, след като Facebook обяви, че няма да проверява истинността на политическите кампании и няма да модерира подобни публикации.

Срещата между президента на САЩ и изпълнителния директор на Facebook не е прецедент. Двамата се видяха на вечеря в по-голям формат през септември с няколко ключови сенатори. Срещата беше закрита за журналисти, но далеч не беше толкова тайна.

Именно тази секретност събуди доста теории на конспирацията зад океана, вариращи от заплахи срещу Facebook, до тайни спогодби, свързани с предстоящите президентски избори в САЩ през 2020 година.