сряда, 30 октомври 2019 г.

Доц. Станимир Сираков: Правим най-доброто, но винаги има и един отгоре, който решава

оц. д-р Станимир Сираков завършва медицина през 2009 год. в МУ-София. Веднага след това започва работа като ординатор в отделението по "Компютърна и магнитно-резонансна томография" към УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Той е един от малкото лекари в страната, извършващи високоспециализирани животоспасяващи интервенционални интракраниални процедури като "койлиране" на мозъчни аневризми и облитериране на мозъчни и гръбначно-мозъчни артериовенозни малформации, както и минимално инвазивно лечение на злокачествени заболявания на черен дроб, бъбреци, пикочен мехур и други органи. 
Доц. Сираков пръв въвежда в България ендоваскуларното лечение на артериовенозни малформации. Само за 2018 година, заедно с екипа си от Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", има извършени 29 операции на артериовенозни малформации.
Той е един от почетните лектори в конференцията "He"s the MAN", организирана от екипа на #URBN.dir.bg. На сцената сме поканили деветима стойностни и вдъхновяващи мъже, които имат какво да разкажат за успеха. Убедени сме, че добрите примери заслужават повече внимание. He`s The Man е нашият опит това да се промени. Всеки един от поканените на сцената на това събитие има своите постижения, за които бихме искали да научим повече като надникнем "зад кулисите". Защото вярваме, че добрите примери са заразителни.
За събитието избрахме късметлийската дата 13-и през мъжкия месец ноември. Мястото е City Stage.

Новините от днес и със задна дата