сряда, 30 октомври 2019 г.

Феномени, запечатани от въздушни снимки, ще тълкуват тази събота в Етнографския музей


Съботната лектория в Бургаския музей на 2-ри ноември е посветена на хората, които обичат да търсят в живота около себе си необичайното, необяснимото, иска им се да вярват в чудеса.
"Феномени" или "Феномени - гледки от птичи поглед и тайните, които те разкриват" ще представи въздушни снимки, показващи интересни обекти с информация за тях. Посетителите ще могат да видят изображения на фигури с различна форма върху големи площи от земната повърхност, гористи местности с необичаен изглед, скални образувания, природни обекти и впечатляващи изменения на околната среда, причинени от различни обясними, но също така и неясни въздействия.

Авторът на лекторията Татяна Байкушева ще се опита да изясни дали онова, което някои могат да определят като необичайно в тези фотоси, е породено от природни явления и нормална човешка дейност.
Традиционната лектория на Бургаския музей ще се проведе тази събота, 2-ри ноември, от 11.30 часа в Етнографската експозиция на ул. "Славянска" 69 /зад църквата "Св. Св. Кирил и Методий"/. Входната такса е преференциална - за възрастни е 2 лв., а за учащи и пенсионери - 1 лв.

Новините от днес и със задна дата