четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Кюстендилският съд даде 5 години затвор на 83-годишна баба

Резултат с изображение за „арестувана баба“"Лишаване от свобода за 5 години, при първоначален общ режим и глоба от 5 000 лв. постанови Кюстендилският окръжен съдза 24-годишния Антоан А. Присъда беше постановена и за неговата 83-годишна баба Анка П.

Тя е осъдена на лишаване от свобода за 2 години, с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв., съобщават от институцията.

Съдът призна подсъдимите за виновни, като съизвършители на престъпление за държане, с цел разпространение на високо рискови наркотични вещества, с общо тегло: амфетамин с нето тегло 39,86 грама на стойност 1195, 80 лв. и коноп /марихуана/, с общо тегло 8,47 грама, на стойност 50,82 лв.
По отношение на А. ще бъде приспаднато времето, през което е бил с мерки за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест". Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС, в 15- дневен срок считано от днес. Съдът определи още, че по отношение на Антоан А. потвърждава мярката му за неотклонение "домашен арест", а по отношение на баба му не взема мярка за неотклонение, предвид възрастта ѝ. Определението може да се обжалва и протестира пред САС, в 7-дневен срок.

Новините от днес и със задна дата