четвъртък, 26 септември 2019 г.

Илияна Йотова се заиграва със страховете на бургазлии, тръгна на лов и за каналджии

Неделя, 16 Октомври, 2016 16:57:27   Катя Стоянова, BurgasNovinite.BG

Чевената евродепутатка, Илияна Йотова, пристигна в Бургас. Нашия град е поредният в който шоуто на Лъжата или така наречената предизборна кампания за президент и вицепрезидент се развихри с пълна пара.

Йотова говори за всичко друго, но не и за действителните ангажименти на един президент и вицепрезидент. Слушателите ѝ бяха около 50 надъхани социалистки пристигнали от всички краища на Бургаско и няколко платени репортери.


Илияна Йотова, известна с това, че плаща на тролове да лъжат и мажат из интернет пространството и в това припознава кампания, отново се хвана за страховете на хората и влезе в ролята на бургаския Перата, като твърдеше, че към България прииждат бежанци на талази и скоро ще бъдем залети от тях. Дамата с особен патос заяви, че с генерала ще "ловят каналджии", вместо да си гледат президентските задължения. Отново вкара аудиторията в смут въвеждайки я във всевъзможни конспиративни схеми за тайни писма и договорки, чрез които се криело, че ни предстои да потънем в море от бежанци. Йотова пак засегна темата, че ще хрантутим проклетите бежанци за сметка на нашия джоб, макар че знае, че България получи милиони евро и ще продължава да получава, като целта на това финансиране е опазване на българските граници и подкрепа за бежанците, така че тези дейности да не натоварват българския бюджет.
Темата за потъналото в море от руски граждани Черноморие, с изкупени имоти у нас беше усърдно избягвана.

Илияна Йотова обеща да се погрижи за здравето и образованието на българите, което разбира се не касае президентската институция по никакъв начин. Обеща да увеличи пенсиите и да намали социалните вноски, което също по никакъв начин не кореспондира със задълженията и реалните възможности на вицепрезидента, нито пък на президента. Популизъм на макс бе проявен и по отношение на националния бюджет, който Йотова незнайно как, но и него ще поправи.

"Грижовната" червена кандидатка за вицепрезидент заяви, че ще се залови и с размножаването на българите, защото колчем сме останали една шепа. То и по броя на аудиторията от слушатели си личеше, ма щеше да е добре, ако се бе сетила, че партията, която представлява е основен причинител за обезлюдяването на България. Може би щеше да обещае да направи и челни стойки, за да бъде избрана за вицепрезидент, но явно заподозря, че ако тръгне да се занимава и с това, наистина няма да има време да влезе във вицепрезидентския си кабинет, през целия си петгодишен мандат.

А дали някой изобщо смята да допусне ревливия генерал и лъжливата евродепутатка да прекрачат прага на президентството зависи от всички нас. Да припомним, все пак, че ние българите, научихме за това, че генералът ще ни бъде кандидат президент първо от руска медия и след това от български. Което ще рече, че Йотова и Радев, както по всичко личи, нямат намерение изобщо да са български президент и вицепрезидент, точно както кандидатите и на АБВ, ВМРО и още набедили се за "патриоти". Селските тарикатлъци и изтъркания популизам в тази президентска кампания са толкова явни, че не случайно в една от анкетите на нашата медия 69% от читателите си избраха отговор, че ще пуснат бюлетина
с "Не гласувам за никого".

Новините от днес и със задна дата